Bejelentés


Adatvédelemre gondolni sohasem késő, de sosincs elég kor

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üdvözöljük Önöket a „Help” Adatmentő-műhely Kft. honlapján!

Néhány gondolat – Önöknek - az adatmentésről


A számítástechnikai hardverek, így az adattárolók is, az elektronikai és mechanikai ipar csúcstechnológiájú berendezései. Ezért érthető, hogy azok fejlesztései, belső működésük gyártási titkok. Az alapvető elvek azonossága, a szabványok és a csereszabatosság miatt, az egyes elemek kívülről ugyan egyformáknak tűnnek, de a vevőkért fojtatott versenyt eldöntő ismérveik – a megbízhatóság, gyorsaság, méret, előállítási ár – már gyártónként különbözőek.
Az egyre olcsóbb és nagyobb tudású eszközök viszont egyre bonyolultabbakká is válnak, mind elektronikai, mind mechanikai oldalról nézve. Míg az első merevlemezek elektronikája szinte csak tranzisztorokból épült fel, addig a maiakban a céláramkörökön kívül akár 4-5 mikroszámítógép is dolgozhat. E hatalmas előrelépés, egyrészt – a számítógépes hardver fejlődésében mérföldkőnek számító – szilícium egykristályból készített eszközök megjelenésének, másrészt az integrált áramkör felfedezésének köszönhető. Ez utóbbinak akkora a jelentősége az emberi társadalom történetében, mint volt a tűz megszelídítése vagy a kerék feltalálása.
A mechanika terén a fejlődés legalább ilyen nagyarányú. Az ST-412 típusú, 10 MB-os, 5,25” MFM winchester 306 cylinderrel, 4 fejjel és 17 szektorral dolgozott, míg a pár évvel ezelőtti 40 GB-os merevlemezben már egy fej ír és olvas, változó szektorszámok mellett, 1 mm-en közel 4000 sávot. A külső sávokon 1000, belül 600 körüli szektorszámmal biztosítják a felületen a közel egyenletes bitsűrűséget. A mai winchesterek lemezenként már a 350 GB kapacitást is tudják. És ez, csak az utolsó 20 év eredménye!
A számítástechnika ma már ott tart, hogy az adattárolóknak is legalább tízezer típusa van forgalomban, s mert a gyártók folyamatosan fejlesztenek, ez a szám egyre csak nő. Ebből az következik, hogy a világon sehol sem létezik olyan szakembergárda, amely minden gyártó, minden termékét ugyanolyan jól ismerné, mint maguk a fejlesztők, hiszen azok féltve őrzik a titkaikat. Így maradnak a régen bevált módszerek, a szaklapok és internet állandó figyelése, valamint a fekete dobozként viselkedő eszközök lehetőség szerinti visszafejtése. E tevékenységeknek komoly határt szabhat a pénz és az idő szűkössége, és az, hogy a piacon egyre gyorsabban jelennek meg az újabbnál újabb termékek. Összegezve, már az, hogy valaki csak megkísérli a csúcstechnológiát utolérni, hallatlanul nagy összegeket emészthet fel.
Ráadásul, az adatmentésnél, az azzal foglalkozóknak a szoftveres világban is otthon kell lenniük, kötelező ismerniük pl. a winchesterek működését meghatározó programokat (firmware), vagy az operációs rendszerek belső felépítését, amiből rengeteg van, s ezek verziói is egyre szaporodnak, vagy a speciális vezérlőkártyák tárolási formátumát stb. Sőt, a szakemberek számtalan vírus miatt is törhetik a fejüket.A „Help” Adatmentő-műhely Kft. szakemberei legjobb tudásukat adva, a fenti problémákat leküzdve segítenek a hozzájuk forduló Ügyfeleknek, Önöknek!A „Help” Adatmentő-műhely Kft.-t azon célból alapították, hogy tevékenységével – adatmentés, adat-visszaállítás – megakadályozza azt a katasztrófát, amit egy adatvesztés okozhat a vállalkozás, de akár a magánszemély munkájában is.
Ennek eleget téve, a társaság mindenekelőtt különböző adatmentési megoldásokat kínál, melyek megvalósításánál alkalmazott adatmentő szoftverek és adattároló hardverek maradéktalanul kielégítik, mind a kis- és középes méretű vállalkozások, mind a nagyvállalatok, mind az otthoni vagy mobil felhasználók, adatmentési igényeit is.
A társaság fő profilja azonban az adat-visszaállítás, vezetői olyan hatékony technológiát fejlesztettek ki, mellyel bármilyen típusú adathordozóról viszonylag könnyen megmenthetők az adatok.
Ezen túlmenően, a társaság arra is törekszik, hogy ahol csak lehet, propagálja az adatmentés, pontosabban, a biztonsági mentés fontosságát, valamint segítséget nyújtson Ügyfeleinek a katasztrófa-elhárítás tervezésében.


 


 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!